linkbuilding ranking

Linkbuilding Ranking!

Onderzoek heeft bevestigd wat u misschien al dacht: om hoog te ranken blijft Linkbuilding een belangrijke factor spelen!

Nieuw onderzoek bevestigt dat linkbuilding belangrijk blijft om goed in Google te ranken. De laatste tijd kregen wij vaak te horen dat linkbuilding nauwelijks meer een rol speelde bij hoger in Google ranken. Actueel onderzoek heeft juist het tegenovergestelde geconcludeerd. Linkbuilding blijft een belangrijke factor van zoekmachine optimalisatie (SEO).

Vorige studies waaronder Moz of Searchmetric hebben al aangetoond dat links belangrijk zijn om hoog in Google te ranken. Volgens de nieuwste studie, van Eric Enge, is linkbuilding belangrijker dan gedacht.

Nieuw onderzoek heeft aangetoond dat er sprake is van een “bijna perfecte correlatie” tussen een hoge ranking op Google en de links die leiden naar deze pagina. Deze studie heeft 6000 zoekwoorden en de bijbehorende top 50 websites met elkaar vergeleken en daaruit is geconcludeerd dat links een belangrijke factor speelt om hoog te ranken.

Onderzoek heeft dus aangetoond dat er bijna een perfecte verbinding tussen links en een hoge ranking positie kan worden gelegd. Drie verschillende statistische modellen werden gebruikt voor de analyse van dit onderzoek.

Eric Enge benadrukte wel naar de kwaliteit van de content. Wanneer de kwaliteit van de content/tekst te wensen over laat dan helpen veel links om hoger te ranken ook niet. Echter wanneer je kwalitatief goede content hebt en veel links dan gaat uw website automatisch hoger in Google ranken. Dus content maakt verschil!

Hier kunt u een tip vinden over hoog ranken in Google: Content is koning, maar de koningin heeft de nodige contacten! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *